ГоловнаПолітика

ГПУ: висновки Freedom House про Україну є упередженими

У відомстві зазначили, що об'єктивна інформація у звіті не враховувалася.

ГПУ: висновки Freedom House про Україну є упередженими
Фото: zn.ua

Висновки міжнародної громадської організації Freedom House в частині обвинувачення України у вибірковому правосудді і нібито переслідуванні представників опозиції є упередженими і необ'єктивними.

Про це сказав начальник Головного управління нагляду за дотриманням законодавства при виконанні судових рішень у кримінальних справах та інших примусових заходах Генпрокуратури Вадим Горан після презентації звіту Freedom House.

"Представники Freedom House зустрічалися з керівництвом Генпрокуратури, спілкувалися особисто з генеральним прокурором України. Вони без перебільшення отримали вичерпну інформацію про ті кримінальні справи, якими цікавилися", - сказав Горан.

За його словами, після зустрічі жодних питань, на які керівництво відомства не відповіло, не залишилося.

"Тому шановні представники Freedom House переконалися в тому, що висунуті проти Тимошенко, Луценка, Іващенка звинувачення мають винятково кримінальний характер. Відповідно, їх висновки в частині обвинувачення України у вибірковому правосудді та нібито переслідуванні представників опозиції, щонайменше, є упередженими і необ'єктивними", - сказав Горан.

Водночас прокурор зазначив, що представники Freedom House з якоїсь причини вирішили не враховувати об'єктивну інформацію в своєму звіті.

"Таке враження, що у своєму звіті аналітики Freedom House чомусь вирішили не враховувати об'єктивну інформацію про реформування кримінальної юстиції в Україні, про результати боротьби з корупцією, про порушення кримінальних справ проти чиновників нинішнього уряду, зокрема проти Галицького, Волги, Рудь і ін", - сказав прокурор.

Горан також підкреслив, що органи прокуратури значно активізували розслідування кримінальних справ щодо корупційних злочинів.

Нагадаємо, у звіті Freedom House про ситуацію в Україні містяться рекомендації українській владі припинити вибіркове переслідування і помилувати ув'язнених лідерів опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram