ГоловнаПолітика

Путін обговорить із Януковичем перебування ЧФ РФ у Криму

Заплановано підписати низку російсько-українських документів.

Путін обговорить із Януковичем перебування ЧФ РФ у Криму
Фото: president.gov.ua

12 липня Володимир Путін відвідає з робочим візитом Україну (Ялта), де під головуванням голів держав відбудеться п'яте засідання Російсько-української міждержавної комісії.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Очікують, що під час переговорів за участю керівників кількох міністерств і відомств Росії та України сторони розглянуть стан та перспективи двостороннього співробітництва в таких галузях, як енергетика, транспорт, космос, торгово-економічне, військово-технічне співробітництво, гуманітарні зв'язки.

"Особливу увагу передбачають приділити обговоренню взаємодії в газовій сфері, реалізації спільних програм у галузі авіаційної промисловості", - йдеться в повідомленні.

Сторони також "звірять годинники" в питанні розширення договірно-правової бази перебування Чорноморського флоту Росії на території України, у прикордонних питаннях, обговорять аспекти двосторонньої взаємодії з актуальних міжнародних проблем.

У рамках засідання комісії заплановано підписати низку російсько-українських документів.

Нагадаємо, попереднє засідання відбулося в Москві в листопаді 2010 року. Про проведення п'ятого засідання комісії було домовлено в травні 2012 року під час зустрічі президента Російської Федерації з Президентом України на полях неформального засідання Ради голів держав СНД у Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram