ГоловнаПолітика

Freedom House: США можуть запровадити санкції проти влади України

Західні чиновники розчаровані тим, що Віктор Янукович не чує і не бажає слухати їхніх аргументів.

Freedom House: США можуть запровадити санкції проти влади України
Фото: EPA/UPG

Уряд США може застосувати санкції проти представників діючої влади України через політичні репресій проти її опонентів.

Про це сказав Девід Креймер під час презентації звіту організації Freedom House про ситуацію в Україні, повідомляє сайт Тимошенко.

"У Конгресі США розглядається законопроект, спрямований передусім на Росію - про введення заборони на в'їзд і арешт активів чиновників, які порушували права людини. Згідно з останньою редакцією цього законопроекту, який є в Сенаті, його можуть застосувати і до інших країн, включно з Україною", - сказав Девід Креймер.

За його словами, підтримка такого застосування закону наростає серед експертів і депутатів парламентів на Заході, ба навіть серед окремих депутатів українського парламенту.

"Слова "Україна" та "санкції" все частіше вживаються поруч - і це відображає рівень розчарування західних чиновників у тому, що Віктор Янукович, здається, не чує і не бажає слухати їхніх аргументів", - додав Креймер.

Freedom House сподівається, що "можливість санкцій з боку США послужить сигналом для вищих ешелонів влади в Україні про те, що вони перебувають на хибному шляху".

"Останнім часом здійснилися основні побоювання організації щодо України: корупція і вибіркове переслідування опозиції набирають обертів і стали основними загрозами для демократії в Україні", - зазначив президент організації.

"Розрекламована владою антикорупційна кампанія не викликає довіри. Її використовували, щоб виправдати переслідування політичних опонентів нинішньої влади. Крім того, будь-яка така кампанія зазнає поразки без управління зверху та прикладів панівної еліти", - сказано у звіті.

За оцінками Freedom House, "усе більш безсоромна діяльність представників владної еліти та членів їхніх сімей стає об'єднувальним фактором невдоволення нинішньою ситуацією" для громадян України.

Нагадаємо, міжнародна неурядова організація Freedom House закликає владу України допустити до участі у виборах Верховної Ради ув'язнених представників опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram