ГоловнаПолітика

Герман: Драч і Ступка залишаються в президентській раді

Вони лише пригрозили з неї вийти.

Герман: Драч і Ступка залишаються в президентській раді
Фото: Макс Левин

Радник Президента Ганна Герман спростувала інформацію про вихід зі складу Громадської гуманітарної ради при Президентові Україні Героїв України Івана Драча та Богдана Ступки.

Про це йдеться коментарі Г. Герман.

Вона зазначила, що інформація, поширена вчора про нібито вихід Драча та Ступки зі складу ради, не відповідає дійсності.

При цьому вона зазначила, що Громадська гуманітарна рада працює в повному складі, й вона представила Президентові пропозиції, які, на думку членів ради, дадуть змогу врегулювати ситуацію.

Нагадаємо, 4 липня в ЗМІ було оприлюднено лист Драча та Ступки, в якому вони вимагають від Президента Віктора Януковича як керівника Громадської гуманітарної ради терміново скликати засідання ради і висловити свою позицію щодо цього закону.

"Очевидно, що законопроект "Про засади державної мовної політики" не тільки не сприятиме збереженню громадянської злагоди в суспільстві, досягненню компромісу та консенсусу в питаннях формування і реалізації мовної політики в Україні, а, навпаки, вже підняв високу хвилю протестів і поставив під загрозу збереження громадянського миру в суспільстві", - йдеться у зверненні.

"Громадська гуманітарна рада повинна рішуче засудити ці спроби узаконення російської мови як другої державної в Україні. Якщо цього не буде зроблено, ми не вважатимемо за доречне перебувати далі в складі Громадської гуманітарної ради", - зазначили діячі культури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram