ГоловнаПолітика

Міліція заявила про побиття б'ютівцем даівця біля Українського дому

Народний депутат Валерій Бабенко нібито вдарив правоохоронця кулаком в обличчя.

Міліція заявила про побиття б'ютівцем даівця біля Українського дому
Фото: Макс Левин

Міліція заявила, що вчора ввечері в Києві біля Українського дому народний депутат від БЮТ Валерій Бабенко вдарив кулаком в обличчя співробітника ДАІ.

Про це повідомила прес-служба ГУМВС України в Києві.

Як зазначено в повідомленні, 4 липня на службу для забезпечення безпеки дорожнього руху й охорони громадського порядку на Європейській площі заступив наряд ДПС (Дорожньо-патрульної служби) УДАІ, підлеглий ГУ МВС України в м. Києві, у складі двох інспекторів і командира взводу ДПС.

"О 22.10 до Центру ділової та культурної співпраці "Український дім" під'їхав автомобіль Mitsubishi Outlander XL і зупинився на повороті з Володимирського спуску на Європейську площу. Сержант міліції, підійшовши до водія, відрекомендувався і попросив припаркувати машину в безпечному місці, оскільки автомобіль розташували з порушенням вимог Правил дорожнього руху, він створював небезпечну дорожню ситуацію іншим учасникам руху", - сказано в повідомленні.

"Однак водій у грубій формі відмовився виконувати законне розпорядження працівника Державтоінспекції і почав комусь телефонувати по мобільному телефону, - зазначає прес-служба. - Помітивши конфліктну ситуацію, до машини попрямував старший наряду - командир взводу ДПС, старший лейтенант міліції. Офіцер відрекомендувався і ввічливо попросив водія позашляховика надати документи для перевірки".

"Через мить до автомобіля підійшов чоловік, який назвався народним депутатом України і власником транспортного засобу. Старший лейтенант міліції пред'явив службове посвідчення, представився і пояснив панові депутату, що його автомобіль потрібно переставити в інше місце, оскільки саме тут паркування заборонено згідно з Правилами дорожнього руху. У цей час молодий чоловік, який керував автомобілем, почав кричати, що його працівники міліції катували та застосовували фізичну силу. Після цього народний обранець Бабенко Валерій Борисович без будь-яких пояснень ударив кулаком працівника ДАІ в обличчя", - повідомили в міліції.

Згодом з'ясувалося, що водієм Mitsubishi є 22-річний син парламентарія, "який замість того, щоб чітко дотримуватися Правил дорожнього руху і не вступати в суперечки з правоохоронцями, викликав свого батька для захисту нібито від неправомірних дій працівника ДАІ", - зазначають у ВЗГ .

Потерпілого державтоінспектора госпіталізували в лікарню з попереднім діагнозом: садно на обличчі зліва, закрита черепно-мозкова травма. Він перебуває на стаціонарному лікуванні в госпіталі Головного управління МВС України в м. Києві.

Факт протиправних дій народного депутата зареєстровано в Шевченківському РУ ГУМВС України в м. Києві. Працівники слідчо-оперативної групи на місці події провели низку першочергових слідчих дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram