ГоловнаПолітика

Литвин зустрівся з президентом ПА НАТО

Спікер розповів про внутрішньополітичну ситуацію в Україні напередодні виборів.

Литвин зустрівся з президентом ПА НАТО
Фото: online.ua

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з президентом Парламентської асамблеї НАТО Карлом Ламерсом.

Як повідомили в прес-службі ВР, Володимир Литвин висловив сподівання, що нинішній візит сприятиме продовженню плідної співпраці між українським парламентом і ПА НАТО, зазначивши, що політичний діалог на парламентському рівні охоплює найактуальніші питання порядку денного співпраці Україна-НАТО.

Керівник парламенту також подякував за надану експертну допомогу з боку НАТО в рамках підготовчих заходів із забезпечення суспільної безпеки в українських містах, які приймали футбольний чемпіонат. Проведення Євро-2012, сказав Володимир Литвин, продемонструвало, що Україна здатна реалізовувати "масштабні проекти європейського виміру". За його словами, вболівальники, які прибули в Україну, переконалися, що наша країна - прекрасна і безпечна.

На прохання Карла Ламерса Володимир Литвин повідомив внутрішньополітичну ситуацію в Україні напередодні парламентських виборів, висловивши сподівання, що представники ПА НАТО візьмуть участь у виборчій кампанії як спостерігачі. Голова Верховної Ради висловив переконання, що прозорі, чесні вибори сприятимуть тому, що новий склад парламенту буде "відповідати суспільним прагненням".

Зі свого боку, президент ПА НАТО говорив про плідну співпрацю між Верховною Радою і ПА НАТО і висловив надію, що вона буде розвиватися і надалі.

Водночас представники делегації ПА НАТО висловили стурбованість із приводу "певних тенденцій" в Україні. За їхніми словами, це стосується ув'язнення членів колишнього уряду і "подій навколо системи правосуддя".

Володимир Литвин висловив переконання, що для виходу із ситуації, що склалася, необхідно знайти правове рішення. "А для цього потрібно досягти політичної згоди", - зазначив він.

Раніше повідомляли, що президент ПА НАТО вимагає відпустити Тимошенко лікуватися у Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram