ГоловнаПолітика

Рада ухвалила закон про ліцензування імпорту ліків

Ліцензію видаватимуть за певних умов.

Рада ухвалила закон про ліцензування імпорту ліків
Фото: Макс Левин

Парламент увів ліцензування імпорту лікарських засобів.

За відповідний законопроект №10562 в цілому проголосували 259 депутатів за мінімально необхідних 226.

Парламент встановив, що на територію України можуть ввозити лікарські засоби, зареєстровані в Україні, за наявності сертифіката якості серії лікарського засобу, який видає виробник, і ліцензії на імпорт лікарських засобів, яку видають імпортеру (виробникові або особі, що представляє виробника лікарських засобів на території України) у порядку, встановленому законодавством.

У додатку до ліцензії зазначають перелік лікарських засобів, дозволених до імпорту ліцензіату, а також особливі умови провадження діяльності.

Підставою для видачі ліцензії на імпорт лікарських засобів є наявність відповідної матеріально-технічної бази, кваліфікованого персоналу, а також умов щодо контролю за якістю лікарських засобів, які будуть ввозити на територію України.

Термін придатності лікарських засобів, які ввозять на територію України, має становити не менш ніж половину терміну, визначеного виробником, за умови, якщо виробник визначив термін менш ніж рік або не менш ніж 6 місяців, за умови що виробник визначив термін більш ніж рік.

Порядок ввезення лікарських засобів на територію України встановлює Кабінет Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram