ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Завдяки Євро влада отримає 5% додаткових голосів на виборах, - Видрін

Головний психологічний підсумок Чемпіонату вже очевидний.

Завдяки Євро влада отримає 5% додаткових голосів на виборах, - Видрін
Фото: Макс Левин

Одним з наслідків Євро-2012 стануть результати виборів у цілій низці європейських країн. Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловив політолог Дмитро Видрін, підбиваючи перші підсумки проведення Чемпіонату Євро-2012.

"Політичні підсумки будуть після голосування в багатьох європейських країнах, лідери яких обдурили своїх виборців. Деякі можновладні політики цих країн говорили: "Не їдьте в Україну - це країна повій, країна расизму, хуліганів". І коли вболівальники цього не побачили, а навпаки, побачили привітність, гостинність, спокій - на відміну, до речі, від польських вулиць, де були масові бійки - то тепер ці люди повернуться у свої рідні країни не вболівальниками, а виборцями, яким доведеться голосувати. Тому політичний підсумок виборів буде остаточно зрозумілим після виборів у багатьох європейських країнах", - вважає він.

При цьому експерт розповів і про інші наслідки Євро.

"Головний психологічний підсумок вже очевидний: ми багато мріяли про оновлення країни, і я думаю, що психологічно вона оновилася. Ми маємо країну, яка на порядок краща, країну, яка на порядок відкритіша, привітніша та гостинніша", - сказав Дмитро Видрін.

Експерт вважає, що в Україні чемпіонат Євро-2012 також матиме політичні наслідки.

"Чемпіонат - це перший випадок, коли українська влада дала гарні та завищені обіцянки і практично всі виконала. Це перший прецедент в історії України, коли влада обіцяє і виконує. Тому я оцінюю, що для влади це буде щонайменше 5% додаткових голосів на виборах", - вважає він.

Нагадаємо, на думку керуючого партнера ІК "Капітал Таймс" Еріка Наймана, Україна впоралася з проведенням Євро-2012 на тверду "четвірку з плюсом" за п'ятибальною системою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram