ГоловнаПолітика

Янукович допускає позачергові вибори Ради

Глава держави запевнив, що зацікавлений у стабільній ситуації в країні.

Янукович допускає позачергові вибори Ради
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович не відкидає ймовірності, що коли не вдасться стабілізувати роботу парламенту, "треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів".

Про це він заявив сьогодні на зустрічі з керівництвом парламенту та депутатських фракцій, повідомляє прес-служба глави держави.

"Але я вважаю, що перш ніж починати цю процедуру, ми повинні вичерпати всі наші можливості. Слід провести переговори у фракціях між депутатами, безумовно, повинні відбутися переговори з керівниками фракцій опозиції, а також із головою Верховної Ради", - зазначив Президент.

"Вважаю, що поки ми не пройдемо цей процес, то не можемо обговорювати будь-які інші питання", - додав він.

На переконання глави держави, якщо парламент сьогодні здатний працювати, всі переговори необхідно проводити в перервах, рухаючись уперед за порядком денним.

При цьому Янукович зазначив, що ніколи не втручався в роботу Верховної Ради.

"Але я зацікавлений у стабільній ситуації в країні. Тому ніяких висновків зараз не хочу робити щодо процедури затвердження вчора закону про засади державної мовної політики", - зазначив Віктор Янукович.

За словами Президента, він вивчить цю ситуацію і проведе експертизу закону.

"Усе, що належить до повноважень Президента в цих питаннях, я використовуватиму повністю. Тільки після того, як я вивчу всі ці питання, матиму можливість висловлювати свою точку зору і, відповідно, приймати певні рішення", - наголосив глава держави.

На зустрічі були присутні перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков, голова фракції Народної партії Ігор Шаров і голова фракції КПУ Петро Симоненко, голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, секретар РНБО Андрій Клюєв.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович переніс заплановану на сьогодні на 11.30 прес-конференцію в Українському домі на пізніший термін у зв'язку зі ситуацією у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram