ГоловнаПолітика

У Львові облрада має намір виселити обладміністрацію на знак протесту

Опозиціонери обіцяють масштабні акції.

У Львові облрада має намір виселити обладміністрацію на знак протесту
Фото: dlab.com.ua

Львівська обласна рада має намір сьогодні ухвалити рішення про виселення Львівської облдержадміністрації з приміщень, які вона зараз орендує в неї, через ухвалення Верховною Радою закону про мови.

Про це повідомили в обласному штабі страйкового комітету, який створила Об'єднана опозиція.

Об 11:00 має відбутися засідання президії, на якому заплановано призначити на 16:00 засідання позачергової сесії, яка ухвалить рішення про розірвання договору оренди.

Окрім цього, сьогодні Об'єднана опозиція має намір блокувати автомобільні та залізничні шляхи у Львівській області на знак протесту проти ухвалення цього закону.

Також опозиція має намір провести збори депутатів Львівської області всіх рівнів, на якому заплановано ухвалити звернення до ООН з приводу ситуації в Україні.

Опозиціонери також мають намір звернутися до суду з вимогою заборонити Партію регіонів і Комуністичну партію за порушення Конституції та законів України.

Нагадаємо, вчора, 3 липня, Рада ухвалила закон про засади державної мовної політики, що передбачає офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади в разі проживання щонайменше 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

На знак протесту проти ухваленого закону фракції БЮТ і НУ-НС відмовилися від участі в засіданнях Ради до кінця поточної сесії, при цьому п'ять депутатів від НУ-НС оголосили голодування. Уночі під Українським домом в Києві

сталася бійка між опозиціонерами і бійцями "Беркута".

Сьогодні спікер ВР Володимир Литвин заявив про свою відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram