ГоловнаПолітика

БЮТ: веб-камери встановлять, щоб знати, хто як голосував

Соболєв також очікує відмивання грошей на обладнанні дільниць.

БЮТ: веб-камери встановлять, щоб знати, хто як голосував
Фото: Макс Левин

Нардеп від БЮТ Сергій Соболєв вважає, що встановлення на виборчих дільницях веб-камер спрямовано на посилення контролю влади над виборцями.

Про це він сказав на брифінгу.

"Установка веб-камер це не спосіб забезпечення чесних і прозорих виборів, а відмивання грошей і підвищення контролю влади над виборцями", - сказав Соболєв.

На його думку, установка веб-камер на виборчих дільницях у маленьких містах і селах допоможе владі контролювати перебіг виборчого процесу в цих місцях.

Замість цього, за словами Соболєва, краще було б встановити камери в окружних виборчих комісіях і під час безпосереднього підрахунку голосів.

Крім того, Соболєв вважає, що замість запропонованих 30 тис. гривень на обладнання кожної виборчої дільниці відповідною технікою, це саме обладнання можна встановити за 1000 - 1200 гривень.

Крім того, депутат зазначив, що введення в Росії системм веб-камер на виборчих дільницях повністю провалилося і призвело до масового невдоволення громадян після виборів.

В Україні, на думку Соболєва, це може призвести до тих самих наслідків.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Микола Азаров пообіцяв установку веб-камер на всіх 34 тис. виборчих дільниць на виборах Верховної Ради.

Того самого дня депутат від Партії регіонів Владислав Забарський запропонував парламенту виділити Центральній виборчій комісії 993,6 млн гривень для обладнання виборчих дільниць системами відеоспостереження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram