ГоловнаПолітика

Литвин: ВР зволікає з впровадженням біометричних паспортів

Спікер заявляє про конфлікт бізнес-інтересів у парламенті.

Литвин: ВР зволікає з впровадженням біометричних паспортів
Фото: Макс Левин

Верховна Рада зволікає з ухваленням закону, який впроваджує біометричні паспорти, через існуючий в парламенті конфлікт бізнес-інтересів.

Про це заявив спікер ВР Володимир Литвин на брифінгу.

"Величезні інтереси отримати підряди на проведення відповідної роботи, а саме, друкувати бланки суворої звітності, і не тільки паспорти, а й водійські посвідчення, та інше. Ви ж прекрасно розумієте, що це колосальні кошти, причому з держбюджету. І це перша і ключова причина, яка наразі гальмує ухвалення відповідного рішення", - зазначив Литвин.

Водночас спікер підкреслив, що ухвалення відповідного закону дозволило б Україні завершити черговий етап підготовки до лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Литвин також уточнив, що цього проекту закону в розкладі Ради на пленарний тиждень 3-6 липня немає.

Нагадаємо, в лютому Кабінет Міністрів вніс до Ради законопроект про введення біометричних закордонних паспортів, які передбачають відбитки двох пальців, після чого парламент неодноразово включав у порядок денний цей законопроект, проте він так і не розглядався.

Впровадження біометричних паспортів є зобов'язанням України, ухваленим в рамках плану дій щодо введення безвізового режиму з Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram