ГоловнаПолітика

У Львові водія маршрутки звільнили за "російську музику"

Облрада заборонила музичний супровід у рейсових автобусах.

У Львові водія маршрутки звільнили за "російську музику"
архивное фото
Фото: Макс Левин

У Львові звільнили водія маршрутки, який відмовився вимкнути музику на вимогу депутата обласної ради Ірини Фаріон.

Про це Фаріон розповіла на сесії Львівської обласної ради у вівторок.

"Я отримала листа від начальника управління транспорту Львівської міськради Миколи Жука, в якому мене проінформували, що цю істоту (водія маршрутки) звільнили. І так буде з кожним, хто знехтує українською мовою", - сказала депутат.

Інцидент стався 11 червня в маршрутному таксі №54. За словами Фаріон, вона звернулася до водія, щоб той вимкнув російськомовну музику, яка звучала в салоні, але водій відмовився.

Коли ж депутат послалася на рішення Львівської облради, згідно з яким уведена заборона на музичний супровід у рейсових автобусах на території області, водій відповів, що йому байдуже, які рішення ухвалюють на сесії, і не вимкнув музики.

Після цього депутат звернулася зі скаргою до постійної комісії транспорту Львівської міськради, яка розглянула інцидент і зажадала звільнити водія.

Також комісія вирішила провести рейди в автобусах на предмет виконання рішення Львівської облради про заборону музичного супроводу в автобусах.

Як повідомляли, Партія регіонів звернулася до Генеральної прокуратури з проханням оцінити висловлювання Фаріон з приводу російської мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram