ГоловнаПолітика

У "Батьківщині" вважають заяву Ландіка наступом на свободу слова

Опозиціонери заявили, що Янукович продемонстрував своє ставлення до чесної журналістики.

У "Батьківщині" вважають заяву Ландіка наступом на свободу слова
Фото: glavred.info

Попередження про ймовірне порушення проти працівників редакції сайту Lb.ua кримінальної справи - це неприкритий наступ на свободу слова напередодні парламентських виборів із боку влади Януковича.

Про це заявили в прес-службі Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

"Правоохоронні органи знову довели, що вони готові виконувати будь-яке абсурдне завдання влади, а Янукович продемонстрував своє справжнє ставлення до чесної, неупередженої та вільної журналістики", - зазначили в "Батьківщині".

"Замість того, щоб відразу після першого скандалу навколо "регіонала" Ландіка позбавити його депутатських повноважень, Янукович підтримав його і дав добро на переслідування журналістів, які написали правду, за абсурдними, безпідставними звинуваченнями", - йдеться в заяві.

"Згадуючи нещодавні спроби прокуратури викликати на допит журналіста Костянтина Усова, автора приголомшливого розслідування про Лук'янівське СІЗО, можна зробити висновок, що режим почав систематичне знищення залишків свободи слова в Україні", - заявили в опозиції.

"Соня Кошкіна, Олег Базар, Макс Левін! Ми знаємо вас як найкращих професіоналів, і будьте впевнені - ми зробимо все від нас залежне, щоб ідіотизм української правоохоронної системи вас не торкнувся", - зазначили в Об'єднаній опозиції "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram