ГоловнаПолітика

Прокурор задоволений сьогоднішніми свідчення у справі Луценка

Свідок здивувався, яким чином його свідчення потрапили в матеріали справи.

Прокурор задоволений сьогоднішніми свідчення у справі Луценка
Фото: EPA/UPG

Прокуратура задоволена свідченнями свідків, яких допитали сьогодні у справі екс-глави МВС Юрія Луценка.

Про це сьогодні під час судової перерви в інтерв'ю журналістам заявив один із представників сторони державного обвинувачення прокурор Віктор Клименко.

"Я не можу констатувати те, що свідки на судовому засіданні спростовують фактично обставини, покладені в основу обвинувачення. Я переконаний, що свідки, відповідно до їх свідчень, які вони надають у судовому засіданні, повністю підтверджують ті фактичні обставини, на які спирається обвинувачення в суді, і вважаю сьогоднішній день продуктивним для сторони обвинувачення", - сказав він і додав, що свідчення допитаних сьогодні чотирьох свідків будуть використані звинуваченням на стадії дебатів.

Проте на допиті свідок Олександр Балдук, який входив до складу комісії, що перевіряла законність проведення оперативних заходів щодо водія колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка, сказав, що Луценко, на його думку, не мав особистого наміру під час підписання продовження ОРД щодо водія Валентина Давиденка.

"Я далекий від думки, що у Луценка був злий намір. Він до цієї справи відношення не мав. Тут просто підсунули міністру цей папір. Це моя особиста думка", - сказав Балдук.

Він також зазначив, що на досудовому слідстві не давав свідчень, але водночас не міг пояснити, яким чином його свідчення потрапили в матеріали справи.

Коли на прохання захисту Луценка свідкові було надано для ознайомлення протокол його допиту, він переглянув його, сказав, що підпис схожий на його, а що стосується змісту, то "тут написано умовно все". "Я навіть здивований, що я тут (в суді) роблю", - зазначив свідок.

Нагадаємо, Юрію Луценку висунуто обвинувачення за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) під час розслідування справи про отруєння колишнього президента України Віктора Ющенка. Луценка звинувачують у тому, що 2009 року на посаді глави МВС він продовжив оперативні заходи з розслідування справи про отруєння В.Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram