ГоловнаПолітика

Ющенко: у моїй крові 5% діоксину

Екс-президент наполягає на міжнародній експертизі.

Ющенко: у моїй крові 5% діоксину
Фото: Макс Левин

Екс-президент України Віктор Ющенко заявляє, що в його крові досі залишилося 5% діоксину.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання щодо наполягання Генеральної прокуратури провести повторну експертизу у справі про його отруєння.

Зокрема, Ющенко нагадав про численні експертизи його крові, які доводили факт отруєння.

Екс-президент укотре висловив здивування, що через сім років знову хочуть провести експертизу без пояснень, чому не влаштовують попередні. В. Ющенко повторив, що готовий узяти участь у новій експертизі, але вважає, що потрібна міжнародна експертиза, а Генеральна прокуратура наполягає, щоб це була винятково національна.

"Я не відмовляюся здавати кров, я відмовляюся, щоб це відбувалося в односторонньому порядку, а потім через два-три роки скажуть, що в Ющенка через сім років залишилося 5% діоксину. Це так, у мене залишилося 5% діоксину, але в мене є зразок крові 2005 року", - сказав екс-президент.

Нагадаємо, на початку вересня 2004 року під час президентської кампанії здоров'я кандидата у президенти Ющенка значно погіршало - його доправили в Австрію, де в одній із приватних клінік заявили, що в його організмі є діоксин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram