ГоловнаПолітика

Порушення справи проти Кучми остаточно визнали незаконним

Рішення Вищого спецсуду оскарженню не підлягає.

Порушення справи проти Кучми остаточно визнали незаконним
Фото: urussu.biz

Вищий цивільний і кримінальний суд визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо колишнього президента України Леоніда Кучми.

Відповідне рішення колегія суддів оголосила на засіданні.

"Колегія суддів ухвалила залишити без змін рішення районного Печерського суду міста Києва та рішення апеляційного суду за скаргою захисників (Кучми) Ульянова та Петруненка", - заявила колегія.

Таким чином суд відмовив у задоволенні касаційної скарги представників Генпрокуратури, адвокатів колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка, представника інтересів вдови Гонґадзе Валентини Теличенко і постраждалого Олексія Подольського.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура в березні 2011 року порушила кримінальну справу стосовно Леоніда Кучми. Його звинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонґадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року). Кучмі було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

16 листопада адвокати екс-президента Сергій Ульянов і Віктор Петруненко подали скаргу в Печерський райсуд Києва про скасування постанови про порушення кримінальної справи стосовно Кучми у зв'язку з його безпідставністю.

14 грудня 2011 року Печерський райсуд вирішив, що Генпрокуратура безпідставно порушила кримінальну справу щодо Кучми.

Це рішення було оскаржено спочатку в апеляційній, а потім і в касаційній інстанціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram