ГоловнаПолітика

Суд відкрив засідання щодо касації Тимошенко

Екс-прем'єра на слухання не доправили.

Суд відкрив засідання щодо касації Тимошенко
Фото: mail.ru

Вищий спецсуд із розгляду цивільних і кримінальних справ продовжив розгляд касаційної скарги Юлії Тимошенко на звинувачувальний вирок у "газовій справі".

Засідання продовжив головуючий у справі суддя Станіслав Міщенко.

"Судове засідання оголошую відкритим", - заявив Міщенко.

Інтереси Тимошенко також представляють адвокати Сергій Власенко, Микола Сірий, Юрій Сухов і Микола Титаренко.

Сама Тимошенко на судовому засіданні відсутня. За словами судді, до суду надійшла заява від екс-прем'єра, в якій вона просить розглядати справу без неї.

Зазначимо, засідання почалося із затримкою в 40 хвилин через те, що слухання справи перенесли в конференц-зал. У конференц-залі присутні близько 100 журналістів, народні депутати від фракції БЮТ-Б, а також міжнародні спостерігачі, зокрема Александр Кваснєвський і Пат Кокс.

Спочатку передбачали, що слухання справи проходитиме в невеликому залі, а журналісти стежитимуть за засіданням з екранів телевізорів у великому залі колегії суду.

Однак безпосередньо перед засіданням о 10:00 співробітниця прес-служби повідомила, що виникли технічні негаразди і трансляції не буде, тому вона запропонувала журналістам визначити три канали, представників яких буде допущено в зал.

Проте через кілька хвилин представники суду повідомили, що справу слухатимуть у залі для колегій і, відповідно, за перебігом зможуть спостерігати всі журналісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram