ГоловнаПолітика

Євродепутат вимагає введення безвізового режиму з Україною

Незважаючи на політичні перешкоди.

Євродепутат вимагає введення безвізового режиму з Україною
Фото: Макс Левин

Голова делегації Європарламенту зі зв'язків з Україною Павел Коваль закликає Єврокомісію і Раду ЄС підписати зміни до угоди про спрощення візового режиму між Євросоюзом та Україною.

Про це йдеться в заяві Коваля, яку оприлюднила прес-служба Європарламенту.

"Угоду між Україною та Європейським Союзом про зміни до угоди між Україною та Європейським Союзом щодо спрощення видачі віз було парафовано 16 лютого 2012 року. У світлі останніх подій можна було б очікувати швидкого підписання цієї угоди. Ми закликаємо Єврокомісію і Раду ЄС зробити необхідні кроки для укладення угоди без будь-яких затримок, щоб направити потужний сигнал українському народу, що, незважаючи на політичні перешкоди, ЄС готовий активно підтримувати його очікування", - йдеться в заяві.

Як нагадав Коваль, Комітет міжпарламентського співробітництва Україна-ЄС неодноразово наголошував, що введення безвізового режиму між Євросоюзом та Україною є дуже важливим для багатьох українців, які репрезентують неурядові громадські організації та компанії, і є надзвичайно важливим для прискорення контактів між людьми.

Він також зазначив, що в останніх рекомендаціях комітету за підсумками засідання 12-13 червня в Страсбурзі наголошено, що спрощення подорожей для українських громадян не повинно залежати від політичного клімату у відносинах України з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram