ГоловнаПолітика

Наливайченко став переможцем перших в Україні праймеріз

Голосування відбулося в 82 населених пунктах.

Наливайченко став переможцем перших в Україні праймеріз
Фото: Макс Левин

Колишній член "Нашої України" Валентин Наливайченко переміг у перших в Україні праймеріз кандидатів у депутати від опозиції, які відбулися в Зборівському окрузі Тернопільської області 24 червня.

Про це журналістів повідомив голова громадської окружної виборчої комісії (ГОВК), в. о. голови тернопільської організації Комітету виборців України Павло Левків.

Він нагадав, що жителі округу мали можливість проголосувати в 82 пунктах для голосування. Громадяни обирали серед шести кандидатів від опозиції, які або вже оголосили про свій похід на парламентські вибори по Зборовському округу, або фактично розпочали свою виборчу кампанію.

За результатами попереднього народного голосування, перемогу здобув Наливайченко, набравши 66,5% голосів. Друге місце зайняв Володимир Болєщук - 11,5%, третє Анатолій Вихрущ - 8%. 14% між собою розділили Володимир Стаюра, Володимир Бойко та Руслан Кулик.

"Незважаючи на те, що такі вибори проходили вперше, активність громадськості була доволі високою. Громадські активісти протягом декількох тижнів проводили інформаційну та роз'яснювальну кампанію серед населення. На пересувних і стаціонарних пунктах проголосували близько восьми тисяч виборців. Волевиявлення проходило без особливих інцидентів", - зазначив Левків.

Він також повідомив, що попереднє голосування проводили близько 100 активістів різних громадських організацій, зокрема руху "Чесно", Комітету виборців України, Української народної ради, Всеукраїнської профспілки "Народна солідарність", Національного комітету громадянської кампанії "Молодіжна варта", "Просвіти", Молодіжного націоналістичного конгресу та ВО "Тризуб".

Нагадаємо, 22 травня екс-голова СБУ Наливайченко склав повноваження голови політичної ради партії "Наша Україна" і вийшов із партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram