ГоловнаПолітика

Власенко: Тимошенко можуть примусово доправити до суду

Захисник закликає дослухатися до рекомендацій німецьких лікарів.

Власенко: Тимошенко можуть примусово доправити до суду
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Адвокат екс-прем'єрки Сергій Власенко не виключає, що Юлію Тимошенко можуть завтра примусово доправити до суду.

"Учора Карл Макс Айнгойпль дав інтерв'ю німецьким ЗМІ, в якому сказав, що німецькі лікарі вважають неможливою участь Юлії Володимирівни в суді з медичних міркувань. Вони вважають, що участь у судовому засіданні повністю нівелює всі позитиви від того лікування, яке відбувається", - повідомив Власенко.

На питання про те, чи можуть Тимошенко доправити до суду примусово, незважаючи на рекомендації німецьких лікарів, Власенко відповів: "Після того, що в нас уже один раз Юлію Володимирівну побили, після того, як у нас уже відбувалося слухання справи в камері Лук'янівського СІЗО, я, на жаль, у справі Тимошенко нічого не відкидаю".

На думку захисту екс-прем'єра, участь Тимошенко в засіданні суду можливе лише після її одужання.

"Ми як захист вважаємо, що якщо людина перебуває на стаціонарному лікуванні, це вже є підтвердженням того, що людина хворіє. Тому, якщо хтось вважає, що Юлія Володимирівна не хвора, значить, її потрібно виписати з лікарні і після цього запрошувати до суду, а людину, яка перебуває на стаціонарному лікуванні, запрошувати до суду - це середньовіччя", - сказав він.

Як повідомляли, керівництво Качанівської колонії в Харкові, в якій відбуває покарання екс-прем'єр, на початку тижня отримало повістку до суду на 25 червня на ім'я Тимошенко. МОЗ України рекомендувало створити комфортні умови для перебування Тимошенко в приміщенні суду у зв'язку зі станом її здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram