ГоловнаПолітика

Суд відмовився допитувати співробітника ГПУ у справі Луценка

Звернення адвоката екс-голови МВС вважають завчасним.

Суд відмовився допитувати співробітника ГПУ у справі Луценка
Фото: EPA/UPG

Печерський суд Києва відмовився допитати заступника начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими Генеральної прокуратури Сергія Точиліна у справі екс-голови МВС Юрія Луценка.

Таке рішення оприлюднила на засіданні суддя Ганна Медушевська.

Відтак суд відхилив відповідне клопотання захисника Луценка Олексія Баганця. Суддя зазначила, що це клопотання є завчасним.

Адвокат вимагав допитати Точиліна у зв'язку з тим, що, згідно з оголошеними в Печерському райсуді Києва під час слухання справи свідченнями, цей представник Генпрокуратури не був уповноважений проводив допит потерпілого у справі - водія колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка Валентина Давиденка.

Також суд відмовився задовольнити ще одне клопотання Баганця - долучити до матеріалів справи висновки Генпрокуратури за результатами перевірки законності ведення Міністерством внутрішніх справ оперативно-розшукової справи за фактом отруєння Ющенка.

Адвокат вимагав долучити до матеріалів справи цей документ у зв'язку з тим, що один зі свідків у справі Луценка на попередньому судовому засіданні заявив, що Генпрокуратура здійснювала нагляд за законністю розслідування справи Ющенка і не виявила жодних порушень, про що було складено відповідні висновки.

На засіданні 13 червня суд допитав одного свідка - співробітника Департаменту кримінального розшуку Міністерства внутрішніх справ Євгенія Трояна, який заявив, що вважає законним дозвіл Луценка стежити в рамках розслідування справи про отруєння Ющенка за водієм колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram