ГоловнаПолітика

Посольство обурилося через непристойні жарти про українок на польському радіо

Польські журналісти повправлялися в "дотепності" на тему сексу.

Посольство обурилося через непристойні жарти про українок на польському радіо
Куба Воевудский и Михал Фигурский
Фото: unian.net

Посольство України в Польщі скерувало ноту протесту на адресу МЗС цієї країни з приводу ображання українських жінок у польських ЗМІ.

Текст ноти подає УКРІНФОРМ.

"Звертаємо увагу на інцидент, який стався 20 червня цього року в програмі Куби Воєвудського і Міхала Фігурського в ефірі радіо Eska. Під час програми ведучі дозволили собі дуже образливі та надзвичайно принизливі висловлювання щодо українців, які працюють у Польщі", - йдеться в ноті українського дипломатичного представництва.

На переконання посольства, ці заяви "ображають честь і гідність усіх громадян України, призводять до розпалювання національної ворожнечі між поляками й українцями, а також знищують дружбу і хорошу атмосферу українсько-польського стратегічного партнерства".

У ноті Посольство України в Польщі "висловлює протест проти публічної демонстрації шовінізму польських журналістів і звертається до міністерства закордонних справ Польщі з вимогою здійснення належних і рішучих дій, щоб зупинити руйнівні тенденції використання деструктивної антиукраїнської риторики в польських ЗМІ".

Підставою для реакції посольства України стали висловлювання двох відомих у Польщі журналістів Куби Воєвудського і Міхала Фігурского, які після матчу Україна-Швеція в ефірі розважального радіо Eska Rock у презирливій формі висловилися щодо українок.

Зокрема, один з ведучих жартівливо констатував, що після перемоги українців він "повівся, як справжній поляк: викинув зі свого будинку українку". Інший, продовжуючи в тому самому дусі, заявив, що не заплатить за роботу українці, яка в нього працює. Крім того, один із них зазначив, що "зґвалтував би українку, яка працює в нього, якби вона була трохи вродливішою". На що співрозмовник не менш "дотепно" відповів, що навіть не знає, яка з лиця його українка, "оскільки вона постійно стоїть на колінах".

Відповідну заяву в прокуратуру з цього приводу також готують спільно Об'єднання українців Польщі (ОУП), українсько-польський фонд PAUCI і кілька громадських діячів Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram