ГоловнаПолітика

Опозиція вирішила боротися з "тушками" присягою про вірність

Тушки, нероби та зрадники до списку не потраплять.

Опозиція вирішила боротися з "тушками" присягою про вірність
Фото: Макс Левин

Об'єднана опозиція вирішила, що ті, хто потрапить у її списки, повинні присягнути, що не змінюватимуть своєї політичної позиції протягом чинності мандата.

Принципи Декларації Об'єднаної опозиції про забезпечення чесних і прозорих виборів 2012 року оприлюднено на сайті БЮТ.

Декларацію в четвер підписали й оприлюднили лідери партій, які входять у це об'єднання.

Свої підписи під документом поставили Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко й інші.

Об'єднана опозиція зобов'язалася формувати список у відкритому режимі, опублікувати автобіографії кандидатів у народні депутати, їхні декларації про доходи, свідоцтва про освіту, відомості про громадянство України.

"Об'єднана опозиція не допустить висунення кандидатами в народні депутати осіб, причетних до порушення прав і свобод людини і до корупційних дій. Той, хто систематично не брав участі в засіданнях парламенту і роботі комітетів, теж не може розраховувати на кандидатство. Закрито дорогу і тим особам, які міняли свою політичну позицію всупереч волевиявленню виборців, зробленому 2007 року", - сказано в повідомленні.

Керівництво Об'єднаної опозиції окремо зазначило, що "в доборі кандидатів принциповим є той факт, що народний депутат поточного скликання Верховної Ради витримав спокуси чи загрози влади, не зрадив країні та виборцям - не перейшов у провладну більшість".

"Ті, хто потрапить у кандидати і стане депутатом, повинні поклястися, що не будуть змінювати свою політичну позицію протягом чинності мандата, наданого йому виборцем, постійно братимуть участь у роботі Верховної Ради наступного скликання та її органів, публікуватимуть раз на рік декларації про доходи та витрати, а також голосуватимуть виключно особисто.

За голосування картками інших народних депутатів запровадять кримінальну відповідальність", - наголошено в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram