ГоловнаПолітика

Ставнійчук: ініціативи зі зміни Конституції надходитимуть "знизу"

Помічник Президента вважає за необхідне діалог з Януковичем.

Ставнійчук: ініціативи зі зміни Конституції надходитимуть "знизу"
Фото: Макс Левин

Президент Віктор Янукович не буде вносити ініціатив щодо змін до Конституції на розгляд Конституційної асамблеї.

Про це заявила радник Президента, глава Адміністрації Президента з питань конституційно-правової модернізації Марина Ставнійчук в інтерв'ю виданню "Коммерсант-Украина".

"Ініціативи будуть надходити тільки "знизу", від членів КА, водночас за кожним пунктом майбутнього законопроекту рішення ухвалюватиметься двома третинами голосів", - зазначила вона.

За її словами, нинішній склад асамблеї дає можливість цьому органу самостійно підготувати науково обґрунтований документ щодо змін до Конституції.

"Інша справа, що діалог з Главою держави теж повинен бути, адже асамблея - це консультативно-дорадчий орган при Президентові", - підкреслила Ставнійчук.

Водночас, відповідаючи на питання, чи є гарантія, що Янукович, отримавши законопроект про внесення змін до Конституції від Конституційної асамблеї, подасть його до Верховної Ради в незмінному вигляді, радник Президента заявила, що відповіді на нього немає навіть у самого Президента.

Нагадаємо, 20 червня відбулося перше засідання Конституційної асамблеї.

Її голова, колишній президент (1991-1994) Леонід Кравчук прогнозує завершення розробки асамблеєю змін до Конституції наприкінці 2013 - початку 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram