ГоловнаПолітика

Ющенко прийшов на відкриття Конституційної асамблеї

Опозиція відмовилася від участі у проекті Януковича.

Ющенко прийшов на відкриття Конституційної асамблеї
архивное фото
Фото: Макс Левин

У Києві відбулося відкриття першого засідання Конституційної асамблеї, у якому бере участь Президент України Віктор Янукович.

Голова країни має намір виступити з промовою.

Також на засіданні присутні голова Верховної Ради України Володимир Литвин, екс-президенти Леонід Кучма і Віктор Ющенко, а також перший президент України Леонід Кравчук, який є головою Конституційної асамблеї, представники парламентських фракцій і комітетів, зокрема, народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов, лідер фракції Народної партії Ігор Шаров, посадові особи Адміністрації Президента України, представники міжнародних і європейських інституцій.

Нагадаємо, представники опозиції відмовилися брати участь у роботі асамблеї.

Конституційна асамблея створена згідно з указом Президента України як спеціальний допоміжний орган при голові держави. Головною метою створення та діяльності Конституційної асамблеї є підготовка законопроектів про внесення змін до Конституції України.

Головою Конституційної асамблеї призначено Леоніда Кравчука, заступником голови - директора Інституту держави і права імені В. Корецького НАН України Юрій Шемшученка, секретарем - радника Президента, керівника Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АПУ Марину Ставнійчук.

До складу асамблеї увійшли 95 осіб. Серед них - представники фракцій і груп Верховної Ради, політичних партій, Національної академії наук, національних галузевих академій та академічних наукових установ, інших наукових установ і вищих навчальних закладів, профільних громадських організацій і незалежних експертно-аналітичних центрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram