ГоловнаПолітика

КВУ: у виборах до ВР візьмуть участь 5 тис. мажоритарників

Черненко спрогнозував, хто пройде в Раду.

КВУ: у виборах до ВР візьмуть участь 5 тис. мажоритарників
Фото: vlasti.net

У виборах до Верховної Ради в жовтні 2012 року візьмуть участь близько п'яти тисяч кандидатів у мажоритарних округах і 15-20 партій.

Такий прогноз зробив під час інтернет-конференції голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Ми прогнозуємо участь у виборах близько п'яти тисяч кандидатів-мажоритарників і 15-20 партій у багатомандатному окрузі. Тому буде з кого вибирати, головне - не помилитися", - сказав Черненко.

На думку голови КВУ, найімовірніше, в парламент пройдуть Партія регіонів, Об'єднана опозиція "За Батьківщину", Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка і Комуністична партія.

За словами Черненка, також залишаються шанси в партії "Україна - Вперед!" і Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Голова КВУ висловив припущення, що в майбутньому парламенті може бути сформована провладна більшість завдяки депутатам, обраним від мажоритарних округів, і перебіжчикам з інших політичних сил, однак, на думку Черненка, про стійкі конфігурації говорити ще рано.

При цьому він зазначив, що від окремих мажоритарних округів у Раду пройдуть нові політики, компетентні, активні і ще "незіпсовані" кандидати.

КВУ прогнозує явку на виборах на рівні не менш ніж 70%.

За словами Черненка, хоч електорат і налаштований критично до всіх політиків, у момент виборів люди все-таки ухвалять рішення і підуть голосувати.

Нагадаємо, 28 жовтня відбудуться парламентські вибори.

Їх проводитимуть за змішаною - мажоритарно-пропорційною системою (225 депутатів обирають від мажоритарних округів і 225 - за партійними списками).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram