ГоловнаПолітика

Філіпчук виплатив державі 1,4 млн гривень

Екс-міністр уряду Тимошенко заплатив за свій злочин.

Філіпчук виплатив державі 1,4 млн гривень
Фото: intv.ua

Засуджений до трьох років позбавлення волі екс-міністр екології в уряді Юлії Тимошенко Георгій Філіпчук виплатив державі 1,4 млн гривень.

У розпорядженні "Сегодня" опинилися копії 13 платіжок від дружини екс-міністра Наталії Філіпчук на загальну суму 1433 477,6 грн, у графі "призначення платежу" яких записано: "Відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної злочином, згідно з рішенням суду". Платежі проводили з 19 квітня по 20 травня.

"Я спілкувався з Філіпчуком, коли він був міністром, - він не справляв враження багатої людини, - сказав нардеп-екс-б'ютівець Володимир Каплієнко. - Інформації в мене немає, але, думаю, йому допомогли представники тієї команди, в якій він був. Хоча не можу відкидати, що його сім'я продала майно". За інформацією видання, в екс-міністра є квартира в Києві та будинок у Чернівцях.

Під час досудового та судового слідства Філіпчук не вживав заходів із відшкодування шкоди, завданої державі в особі Міністерства екології та природних ресурсів, а тому жодних підстав для скасування вироку суду не бачу

— Павло Ковтонюк, державний обвинувач у справі Філіпчука

1,4 млн гривень - це сума, що її сплачено зі спецфонду держбюджету юридичній фірмі Astapov Lawyers, яка вела справу про розрив контракту з компанією Vanco щодо розробки родовищ газу на чорноморському шельфі. Як встановив суд, рішення Філіпчука про договір з Astapov Lawyers не затверджував Мін'юст, і Кабмін рішення про перерозподіл коштів не ухвалював.

"Якщо людина виконала рішення суду, отже, вона визнає справедливість вироку, - прокоментував перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов. - І це найкраще підтвердження того, що наші суди приймають об'єктивні рішення, а не політичні".

Нині Філіпчук подав апеляцію на рішення суду. Не виключено, що відшкодування шкоди призведе до зміни вироку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram