ГоловнаПолітика

Власенко розповів про мотиви Януковича бажати смерті Щербаню

На переконання адвоката, вбивство Щербаня принесло політичні та бізнес-вигоди нинішньому Президентові.

Власенко розповів про мотиви Януковича бажати смерті Щербаню

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що у Віктора Януковича були реальні мотиви бажати смерті Євгена Щербаня.

Про це він сказав в інтерв'ю "КоммерсантЪ-Украина".

"Почнемо з політичних вигод ... Політична ситуація в Донецькому регіоні Щербаня повністю влаштовувала, він мав великий вплив на тодішнього губернатора, якого усунули через чотири місяці після вбивства. На його місце було призначено Віктора Януковича. Якби Щербань був живий, то, на моє глибоке переконання, Януковича не призначили б губернатором", - сказав він.

Злочини, за якими нині порушено кримінальні справи, було здійснено за участі Тимошенко. Це не є таємницею для всього світу - це сталося. В тому числі вбивство Щербаня. Там були мотиви

— Віктор Янукович, Президент України

"Тепер бізнес-вигоди. Ви прекрасно знаєте, кому відійшли активи Щербаня - їх було поділено між так званими "донецькими", це був переділ бізнесу всередині "донецьких", і всі наступні і попередні смерті - це також наслідок переділу власності, який здійснювався всередині Донецької області силами представників Донецької області", - додав адвокат.

"І ще один епізод. Хочу нагадати вам історію смерті (виконавця вбивства Щербаня) Кушніра. Якщо я не помиляюся, 1998-го або 1999 року, він, м'яко кажучи, "помер" у донецькому СІЗО, випивши "якісь не ті" ліки . У моєму розумінні - людину вбили. Я просто хочу нагадати - губернатором був Віктор Янукович, а прокурором області - Віктор Пшонка, нинішній генпрокурор", - сказав Власенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram