ГоловнаПолітика

Янукович вирішив відсвяткувати День Незалежності без параду

21-шу річницю держави Україна відзначать концертами та феєрверками.

Янукович вирішив відсвяткувати День Незалежності без параду
Фото: korrespondent.net

Президент Віктор Янукович доручив розробити план святкування Дня Незалежності з концертами, феєрверками, покладання квітів. Військового параду в запропонованому списку немає.

Про це йдеться в указі "Про відзначення 21-ї річниці незалежності України".

Згідно з указом, уряд повинен упродовж двох тижнів створити оргкомітет із підготовки та відзначення Дня Незалежності, а також протягом місяця розробити і затвердити відповідний план заходів.

Ідеться про організацію урочистих заходів із нагоди 21-ї річниці незалежності в столиці України, а також в обласних і районних центрах, інших населених пунктах.

Крім того, в указі сказано про покладання квітів до пам'ятних знаків і пам'ятників видатним українським державним діячам, борцям за свободу та незалежність України; організацію заходів щодо сприяння реалізації громадських (зокрема, молодіжних) ініціатив, спрямованих на консолідацію суспільства.

План заходів із підготовки до свята також повинен стосуватися проведення наукових конференцій, виставок фото- та архівних документів, присвячених історії державотворення та питанням сучасного розвитку держави; культурно-мистецьких заходів і спортивних змагань; виставок досягнень у сферах економіки, науки, освіти та культури; показу по телебаченню документальних фільмів про історію українського державотворення тощо.

Йдеться також про забезпечення 24 серпня 2012 року святкових феєрверків у Києві та Севастополі, обласних центрах, містах-героях.

Нагадаємо, востаннє парад проводили в Києві 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram