ГоловнаПолітика

Спростити візи для українців не дозволяє віце-президент Єврокомісії

Вівіан Редінг стурбована виборчим правосуддям в Україні.

Спростити візи для українців не дозволяє віце-президент Єврокомісії
Вивиан Рединг
Фото: firstnews.ru

Подальше спрощення процедури оформлення віз з Україною блокує віце-президент Єврокомісії Вівіан Редінг, відповідальна за питання юстиції, фундаментальних прав і громадянства.

Про це власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі повідомили поінформовані джерела в ЄС, знайомі з подробицями справи.

"Віце-президент Редінг усе ще серйозно стурбована ситуацією з правами людини в Україні, зокрема щодо виборчого правосуддя. Таким чином, вона вважає, що час для поглиблення відносин між ЄС і Україною не настав", - заявив співрозмовник агентства.

За його словами, на сьогодні пропозиція щодо внесення змін до угоди про спрощення візового режиму між Україною та Євросоюзом уже готова, однак перед підписанням її має затвердити Єврокомісія, а потім - Рада ЄС.

Водночас, оскільки рішення Єврокомісія приймає колегіально, то через позицію Редінг проект угоди не можуть передати на затвердження Ради ЄС.

Нагадаємо, Україна і Європейський Союз завершили переговори про внесення змін в угоду про спрощення візового режиму в грудні минулого року. У лютому текст документа було парафовано, проходили внутрішні процедури підготовки до підписання в ЄС і Україні. Український уряд завершив роботу з підготовки тексту до підписання в березні цього року.

Зміни до угоди передбачають, зокрема, розширення категорій осіб, яким візи оформлятимуть за спрощеною процедурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram