ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Англійські фани пронесуть Донецьком труну на підтримку України

Англійці перекажуть привіт ВВС і Солу Кемпбеллу.

Англійські фани пронесуть Донецьком труну на підтримку України
Фото: http://gazeta.ua/

Уболівальники збірної Англії перед сьогоднішнім матчем з нашою збірною в Донецьку пройдуть містом із символічною труною.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-центр приймаючого міста, передбачають, що в ході візьмуть участь від 1,5 тис. до 7 тис. осіб.

За попередніми даними, о 16:00 фанати почнуть збиратися біля ірландського пабу Golden Lion, у районі площі Леніна, де розташована неофіційна резиденція англійських уболівальників. Після цього вони вирушать до стадіону "Донбас Арена".

У травні Сол Кемпбелл, переглядаючи кадри з проявами расизму на українських стадіонах, зняті журналістом ВВС із програми "Панорама", порадив фанатам не їхати в Україну.

"Залишайтеся вдома. Дивіться чемпіонат по телевізору. Не треба ризикувати. Тому що назад ви можете повернутися в труні", - сказав він.

"Як він міг таке говорити? Він не може вказувати нам, що робити. Україна - прекрасна країна. Донецьк - класне місто. Ми самі переконалися в цьому. А через його заяви сюди не потрапило дуже багато наших співвітчизників", - цитує офіційний сайт підготовки Донецька до Євро-2012 фаната з Лондона на ім'я Мік.

У понеділок у мережі Facebook з'явилася інформація про те, що група британських уболівальників під час ходи понесе імпровізовану труну.

На фотографії, опублікованій на сторінці прес-секретаря донецького кемпінг-парку Богдана Чабана, кілька британців тримають на плечах труну, а також два плакати з текстами: "You're wrong, Campbell!" ("Ти помиляєшся, Кемпбелл!") і "We'll do what we want" ("Ми будемо робити те, що захочемо").

У вівторок о 21:45 на "Донбас Арені" в Донецьку відбудеться матч Україна-Англія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram