ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Німецькі вболівальники в захваті від Львова, - посол

Гаймзьот порівняв європейську першість із чемпіонатом світу 2006 року.

Німецькі вболівальники в захваті від Львова, - посол
Фото: Макс Левин

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот заявив, що німецькі вболівальники в захваті від українського Львова.

Про це посол написав у своєму блозі.

"Насправді серця німецьких фанів полинули до Львова. Він постав перед ними таким дружнім, чистим і відкритим світу, що викликало хвилю бажання залишитися на другий матч збірної Німеччини", - зазначив Гаймзьот.

За його словами, багато німців, які спочатку не мали наміру стати свідками ще однієї відбірної гри в Україні, "в пориві почуттів усе ж вирішили співпереживати грі Німеччина - Данія і не пошкодували".

"Львів'яни відверто раділи відвідувачам і демонстрували це під час ігор. Деякі з німців почувалися у Львові так, ніби знову в їхніх спогадах ожила літня казка 2006 року", - написав німецький посол, маючи на увазі чемпіонат світу з футболу, який проходив із 9 червня по 9 липня 2006 року в Німеччині.

Гаймзьот також зазначив, що багато німців стали поціновувачами Львова і з захопленням розкажуть про це місто в себе вдома.

Нагадаємо, кавалер Ордена Британської імперії в боротьбі за права людини в Центральній і Східній Європі Клер Дімйон не побачила в Україні проявів расизму, про що раніше заявляли журналісти ВВС у відеосюжеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram