ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

В Україні немає проявів расизму, - британська правозахисниця

Дімйон здивувалася коректному ставленню українських правоохоронців.

В Україні немає проявів расизму, - британська правозахисниця
Клэр Димйон
Фото: www.unian.net

Кавалер Ордена Британської імперії за боротьбу за права людини в Центральній та Східній Європі Клер Дімйон не побачила в Україні проявів расизму.

Про це вона заявила під час зустрічі з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом, повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Правозахисниця зазначила, що чемпіонат Євро-2012 року став для всіх його учасників і гостей святом єднання. Вона підкреслила, що в рамках своєї діяльності об'їздила всі країни Східної та Центральної Європи, крім Республіки Білорусь, але "ніколи і ніде не бачила такого доброго, щирого і гостинного ставлення до гостей своєї країни, як в Україні".

Дімйон також зазначила, що в Харкові її вразили коректні правоохоронці і чисте метро.

В цілому, за словами правозахисниці, за час свого перебування в різних містах України, а також і в Харкові, вона не побачила жодного прояву нетолерантного ставлення до людей інших рас і національностей.

"Я бачила безліч темношкірих, в тому числі і на стадіонах. Дивлячись на них, не можна сказати, що вони відчувають стрес або пригніченість у вашій країні. Можу з абсолютною впевненістю сказати, що не побачила тут расистських настроїв - принаймні тут їх не більше, ніж в Лондоні. З цього приводу BBC слід було б сказати правду. Тому я вдячна мешканцям Харкова за надану можливість виправдати добре ім'я британців і розповісти світу правду", - зазначила кавалер Ордена Британської імперії.

Нагадаємо, 28 травня в ефірі британської телерадіомовної корпорації ВВС вийшла програма "Стадіони ненависті", де, за твердженням авторів, було зібрано матеріал про расизм серед футбольних вболівальників приймаючих країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram