ГоловнаПолітика

НУ-НС: у Раді готуються дозволити судочинство російською мовою

Мартиненко закликає Раду не розколювати суспільство.

НУ-НС: у Раді готуються дозволити судочинство російською мовою
Фото: Макс Левин

Фракція НУ-НС вимагає від Верховної Ради зняти з розгляду два законопроекти, що пропонують запровадити практику російської мови в судочинстві.

Про це сьогодні, 18 червня, сказав лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко на засіданні погоджувальної ради.

"Ми пропонуємо зняти ці питання з розгляду, не займатися популізмом, розколом суспільства, а взятися за ті речі, яких сьогодні потребує суспільство", - зазначив він.

Голова фракції повідомив, що на нинішній пленарний тиждень заплановано розгляд законопроекту "під нейтральною назвою" - про внесення змін до Господарського та Кримінально-процесуального кодексів, що стосуються приведення у відповідність з нормами закону про судочинство.

"Цей законопроект пропонує революцію в одній з ключових сфер нашого життя - впроваджує російську мову в судочинство. Ми знову програємо цю платівку", - сказав Мартиненко.

За його словами, на наступний пленарний тиждень заплановано розгляд ще двох законопроектів авторства члена фракції Партії регіонів Сергія Ківалова. За словами Мартиненка, ці законопроекти також передбачають "втручання в мовне питання".

Нагадаємо, 5 червня Рада ухвалила в першому читанні скандальний законопроект про мови, авторами якого стали депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram