ГоловнаПолітика

Азаров побачив прискорення євроінтеграції України

За словами глави уряду, Україна має стати європейською країною - за рівнем життя, за рівнем розвитку демократії, за рівнем роботи парламенту, уряду.

Азаров побачив прискорення євроінтеграції України

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що темпи євроінтеграції України не сповільнилися, а прискорилися.

Про це він заявив в ефірі Харківського обласного державного телебачення.

"Темпи просування України шляхом євроінтеграції не сповільнилися, а - навпаки - прискорилися... Просування наше шляхом європейського розвитку визначається не стільки і не тільки документами, які ми підписуємо, скільки реальною роботою в країні", - сказав Азаров.

Він зазначив, що під час підготовки до Євро-2012 були побудовані сучасні залізні дороги, стадіони, аеропорти, готелі, відремонтовано Варшавську трасу. Крім того, за останні два роки було ухвалено новий Кримінально-процесуальний кодекс, проведено реформу судоустрою, податкову та низку інших реформ.

Разом з Польщею ми орієнтувалися на поліпшення та поглиблення в Україні європейської перспективи, але політичні й політизовані судові процеси в останні роки, на жаль, зупинили цей процес. Що буде далі, ми не знаємо. Ключ знаходиться у політичного керівництва України.

— міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт

"Хто б що не розповідав і не говорив, ми курс обрали, і цей курс буде реалізовано, і він полягає в тому, що Україна має стати європейською країною - за рівнем життя, за рівнем громадянських і громадських свобод, за рівнем розвитку демократії, за рівнем роботи парламенту, уряду, за рівнем розвитку громадянського суспільства", - сказав Азаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram