ГоловнаПолітика

Азаров вкотре нагадав, хто підписав невигідні газові контракти

За словами прем'єр-міністра, контракт, підписаний Тимошенко, вражає безправністю країни.

Азаров вкотре нагадав, хто підписав невигідні газові контракти
Фото: Макс Левин

Європарламент зробив першу спробу розібратися по суті у справі Юлії Тимошенко і направив спостерігачами у судових процесах екс-президента ЄП Пета Кокса та екс-президента Польщі Александра Кваснєвського.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Я вбачаю в цьому першу спробу Євросоюзу і Європарламенту розібратися по суті, адже досі всі їхні судження базувалися на тому, що якийсь пан Немиря поїде і розповість", - сказав прем'єр.

Він зазначив також, що Коксу і Кваснєвському буде надано можливість ознайомитися з усіма документами у справі.

"Адже ніхто не читав жодних ані документів, ані стенограми уряду, з якої можна побачити, що уряд - її ж уряд - не підтримав цей контракт, ні сам контракт, який вражає безправністю країни", - підкреслив Азаров.

"От якби ваш державний діяч підписав такий убивчий контракт, за яким країна переплачує на рік суму, що перевищує річні витрати на охорону здоров'я, ви б вважали, що це дитяча дрібниця або дрібні помилки? Чому ми два роки б'ємося і не можемо змінити цей контракт? Значить, він так юридично виписаний, що ми безправні. Бо якби там була хоч одна зачіпка, ми б давно його змінили. Чому наша країна платить за газ удвічі більше, ніж Німеччина? Це серйозні аргументи. Вони змушують європейських політиків замислитися", - додав український прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram