ГоловнаПолітика

Добкін вважає провокаторами євродепутатів із плакатами

Губернатор увпевнений, що світ відкрив для себе привітну Україна.

Добкін вважає провокаторами євродепутатів із плакатами
Фото: Макс Левин

"Провокаційні дії" депутатів Європарламенту під час матчу Нідерланди-Німеччина не мали жодного стосунку до спорту, вважає голова Харківської обладміністрації, голова облорганізації Партії регіонів Михайло Добкін.

Про це повідомляє прес-служба ПР.

Добкін зазначив, що "на матчі збірних Німеччини і Нідерландів перебували численні гості з інших країн, зокрема депутати й представники дипломатичного корпусу". І те, що кілька депутатів однієї з європейських країн під час матчу розгорнули плакат з політичними закликами, на думку політика, жодного стосунку до спорту не мало.

Тим часом голова Харківської ОДА звернув увагу на те, що в скандуванні "Україна!" й оплесках тисяч іноземних фанів під час цього матчу звучала вдячність за теплий прийом і гостинність, із якими їх зустріли на українській землі. "І саме такі невдавані, щирі емоції величезної кількості людей, а не мальовані плакати двох-трьох політиків, засвідчують справжнє ставлення до України мешканців європейських держав", - заявив він.

"Деякі європейські політики з усіх сил намагаються подати нашу державу в негативному світлі. Використовується для цього навіть така далека від політики подія, як чемпіонат Євро-2012. Заклик вітчизняних політиків-опозиціонерів на чолі з Юлією Тимошенко бойкотувати Україну як державу, яка приймає Євро, був ними підхоплений. З їхньої подачі в публікаціях і репортажах формувався образ непривітної України", - сказав Добкін.

"Незважаючи на ці страшилки, на чемпіонат Європи в Україну приїхало і далі їде величезна кількість зарубіжних гостей. Вони відкривають для себе зовсім іншу Україну - з доброзичливими і привітними мешканцями, які нічим не відрізняються від європейців. Це і є найголовніший підсумок чемпіонату для нашої країни", - наголосив він.

"Тому вже зараз, задовго до завершення Євро, можна говорити про те, що головне європейське футбольне свято в Україні вдалося. Світ відкрив для себе іншу Україну - країну з європейським менталітетом, прекрасними людьми і величезними можливостями", - резюмував губернатор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram