ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Проведення Євро-2012 в Україні було політичним рішенням, - депутат Європарламенту

У європейській фракції "зелених" заявляють, що хотіли дати шанс українській демократії.

Проведення Євро-2012 в Україні було політичним рішенням, - депутат Європарламенту
Фото: http://ukr.obozrevatel.com

Депутати Європарламенту від фракції "зелених" Ребека Хармс і Вернер Шульц вважають, що рішення про проведення Євро-2012 в Україні спершу було політичним.

Про це Хармс сказала журналістам у четвер у Харкові біля лікарні, коли відвідала екс-прем'єрку Юлію Тимошенко.

"Ми не сплутуємо політику і спорт. Рішення провести Євро-2012 в Україні та Польщі із самого початку було політичним, метою було поліпшити демократію в Україні. Зараз, на жаль, багатьом політикам незручно згадувати про мету Євро-2012, вони кажуть, що не сплутують спорт і політику. Це не так. Не треба забувати під час футбольних матчів, якою була мета проведення чемпіонату і що, окрім Євро-2012, існує політика", - заявила євродепутат.

Вона зазначила, що їхню акцію на стадіоні "Металіст" під час матчу Голландія-Німеччина, коли було розгорнуто плакати з написами "Чесна гра в футбол і політиці" і "Свободу всім політичним в'язням", більшість присутніх сприйняли дуже дружньо.

"Ми розгорнули плакати, щоб використати можливість висловити свою думку про ситуацію в Україні, про порушення прав людини і демократичних стандартів. Щоб кожен громадянин знав, що він має таку можливість - висловити свою думку про події в країні", - зазначила Хармс.

Євродепутати наголосили, що мають намір домагатися зустрічі з іншими політв'язнями і в Україні, і в інших країнах, зокрема в Єгипті.

Своєю чергою, Шульц зазначив, що європейська сторона уважно вивчить інші звинувачення на адресу Тимошенко.

"Звинувачення, які зараз висувають Тимошенко - абсурдні", - наголосив Шульц.

Нагадаємо, на думку євродепутатів, звинувачення Тимошенко в газовій справі є необґрунтованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram