ГоловнаПолітика

"Батьківщина" заявила про перехід у свої лави прихильників Королевської

Партії, які створили на парламентських виборах Блок Юлії Тимошенко, розгорнули кампанію з переманювання активістів одне в одного.

"Батьківщина" заявила про перехід у свої лави прихильників Королевської
Фото: Макс Левин

Партія "Батьківщина" заявила про перехід до неї більш ніж 2 тис. представників партії "Україна - Вперед!" Наталії Королевської.

Про те, що 2 300 членів Волинської обласної організації партії Наталії Королевської "Україна - Вперед!" вирішили перейти в партію "Батьківщина", вчора на сайті повідомила прес-служба останньої.

"Сім районних і міських організацій партії Наталії Королевської "Україна - Вперед!" виявили бажання влитися до лав Волинської обласної організації партії "Батьківщина", - повідомили в прес-службі. - Таке рішення продиктоване незгодою членів партії з політичною позицією Наталії Королевської".

Докладніше про мотиви їхнього рішення виданню "Коммерсантъ-Украина" розповів голова Волинської обласної організації "Батьківщини" Анатолій Грицюк. "Люди не поділяють поглядів керівництва своєї партії і вважають, що Королевська - це проект Партії регіонів. У їхній заяві на моє ім'я сказано, що дії Наталії Королевської вносять деструктив в об'єднання опозиційних сил. Беручи участь у виборах, вона (Наталія Королевська) відбирає голоси в Об'єднаної опозиції", - сказав Грицюк.

Як відомо, до кінця минулого року Королевська була членом "Батьківщини". 23 грудня 2011 вона очолила Українську соціал-демократичну партію (УСДП) - одну з партій Блоку Юлії Тимошенко, яку в березні перейменували в Партію Наталії Королевської "Україна - Вперед!". Саме тоді парламентська фракція "БЮТ-Батьківщина" виключила Королевську з власних лав із формулюванням "за співпрацю з Адміністрацією Президента", а "Батьківщина" припинила партнерство з її партією.

Протистояння раніше дружніх політичних сил обернулося переманюванням партійців одне в одного. Раніше в ЗМІ періодично з'являлася інформації про перехід до Королевської представників Запорізької, Миколаївської та Сумської обласних партійних організацій "Батьківщини". Учора соратники Юлії Тимошенко вперше змогли заявити про початок зворотного процесу. "Тисячі членів Української соціал-демократичної партії (у прес-службі "Батьківщини" відмовляються вживати нову назву УСДП), яка завжди була опозиційною до нинішньої влади, стали заручниками політичних амбіцій окремо взятої особистості - її нинішнього лідера. Отже, якщо члени УСДП бажають приєднатися до нашої партії і разом з Об'єднаною опозицією працювати, то ми вітаємо таке рішення", - йдеться в заяві "Батьківщини".

У партії "Україна - Вперед!" заяву "Батьківщини" називають провокацією. "З Волинської обласної організації вийшли три людини, всі вони - люди Петра Кравчука, якого вважають близьким до Олександра Турчинова (перший заступник голови партії "Батьківщина"). Це не було для нас сюрпризом! Звідки в "Батьківщині" взяли цифру 2 300 - не зрозуміло!" - здивувався заступник голови партії "Україна - Вперед!", народний депутат Євген Суслов. "Мені здається, що заява "Батьківщини" - провокація, спрямована на те, щоб створити інформаційний привід", - додав член політради партії Євген Корнійчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram