ГоловнаПолітика

Суд відмовився надати Луценку текст обвинувального висновку

Екс-міністр МВС заявляє, що не розуміє висунутих йому звинувачень.

Суд відмовився надати Луценку текст обвинувального висновку
Фото: EPA/UPG

Печерський райсуд Києва відмовився надати екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку копію його обвинувального висновку.

Таке рішення суддя Ганна Медушевська прийняла у відповідь на вимогу Луценка.

"Вручіть мені обвинувальний вирок, нічого страшного, що три дні не витримано, немає проблем, але вручіть мені його", - сказав екс-міністр.

На це Медушевська заявила, що процесуальним законом не передбачено повторне надання обвинувального висновку підсудному.

Водночас вона коротко роз'яснила Луценку та двом іншим підсудним силовикам Олегу Павленову і Володимиру Тарасенку висунуті їм звинувачення. Останні заявили, що звинувачення їм зрозумілі, що свою провину вони не визнають і згодні свідчити після допиту всіх свідків.

Луценко заявив, що не розуміє висунуті йому звинувачення, вимагаючи від суду, щоб він роз'яснив, порушення яких положень закону йому ставляться в провину. Проте суддя відповіла, що вона вже роз'яснила підсудним пред'явлені їм звинувачення. Луценко сказав, що свою провину не визнає.

Окрім того, суддя вирішила продовжити розгляд справи, незважаючи на нез'явлення на засідання потерпілого.

"Суд постановив продовжити розгляд справи за відсутності потерпілого (водія екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина) Давиденка", - сказала суддя. Вона зазначила, що на засіданні будуть оголошені свідчення Давиденка, які він дав на стадії досудового і судового слідства до того, як епізод про розслідування справи про отруєння Ющенка було виділено в окреме провадження.

Такий вердикт суду викликав бурхливе обурення Луценка.

Крім того, суддя вкотре відмовилася прийняти відведення від сторони захисту.

Нагадаємо, 27 лютого Печерський райсуд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищення службових повноважень під час виділення квартири, пенсії та нарахування стажу водію Леоніду Приступлюку, а також під час організації святкування Дня міліції у 2008-2009 роках.

16 травня Апеляційний суд Києва залишив дйсним вирок екс-міністру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram