ГоловнаПолітика

У ПР звинуватили Власенка в боязні висновків європейських спостерігачів

Власенко, за словами Надоші, заздалегідь кидає тінь на висновки місії ЄП.

У ПР звинуватили Власенка в боязні висновків європейських спостерігачів
Олег Надоша
Фото: Макс Левин

Нардеп від Партії регіонів Олег Надоша заявив, що висновки європейських спостерігачів у "справі Юлії Тимошенко" можуть кардинально відрізнятися від офіційної позиції БЮТ, і тому захисник Тимошенко Сергій Власенко постарається зробити все, щоб очорнити їх ще до того, як вони побачать світ.

Про це він сказав, коментуючи заяву адвоката екс-прем'єр-міністра.

Раніше адвокат Сергій Власенко висловив нерозуміння того, які завдання будуть у делегації спостерігачів ЄП у складі екс-президента Польщі Александра Квасневського та екс-голови Європарламенту Пата Кокса.

За його словами, спостерігачів запросила фактично сторона звинувачення, не запитавши думки захисту Юлії Тимошенко. "Я нагадаю, що Азарова було допитано як свідка. Саме під час його допиту заарештували Юлію Володимирівну. І тепер він домовляється з нейтральною стороною про їхню участь у процесі", - сказав він.

У відповідь Надоша висловив думку, що захист Тимошенко боїться висновків спостерігачів.

"Доволі бурхлива реакція адвоката Юлії Тимошенко на приїзд в Україну незалежних європейських спостерігачів пов'язана з тим, що в БЮТ просто-напросто не зуміли домовитися з ними про лояльність або провести лікнеп про те, що, коли і як говорити стосовно колишнього прем'єра. Річ у тім, що іноземні гості цього разу їдуть в Україну не за квотою БЮТ, а за власним бажанням", - зазначив парламентарій.

За словами Надоші, спостерігачі від Європарламенту "незалежним поглядом об'єктивно оцінять усі процеси, які відбуваються навколо Тимошенко, і зроблять відповідні висновки".

Його дивує, що європейські експерти, які прибули в Україну, ще не встигли озвучити своїх висновків, а на їхні невисловлені оцінки вже зацікавлені політики кидають тінь сумніву. Надоша вважає, що ці "зацікавлені особи, як-от Власенко, своєю чергою, роблять усе можливе, щоб тіні з'явилися навіть там, де їх бути не може".

"У БЮТ розуміють, що висновки, зроблені незалежними європейськими спостерігачами, можуть не сподобатися як найближчому оточенню екс-прем'єра, так і особисто Юлії Володимирівні", - зазначив Олег Надоша.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram