ГоловнаПолітика

Янукович дозволив вимагати від чиновників відомості про майно

Доступ до декларацій про майно, доходи та витрати відтепер не може бути обмежений.

Янукович дозволив вимагати від чиновників відомості про майно
Фото: EPA/UPG

Після схвалення Президентом Віктором Януковичем змін до Закону "Про доступ до публічної інформації" українські ЗМІ та громадяни зможуть мати доступ до інформації про доходи державних чиновників.

Про це заявив голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, коментуючи підписання главою держави Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про засади запобігання та протидії корупції".

"Законом, зокрема, внесено зміни в редакцію статті 6 Закону "Про доступ до публічної інформації", - цитує чиновника прес-служба Адміністрації.

"Відтепер не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені в декларації про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру, оформленої за формою і в порядку, встановлених Законом "Про засади запобігання та протидії корупції", крім відомостей, зазначених у пункті 7 примітки додатка до цього закону", - уточнив він.

"Таким чином, усі декларації про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру, представлені держслужбовцями, є публічними і доступ до них не може бути обмежений", - запевнив Льовочкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram