ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Магера: провести вибори мера Києва за чинним законом нереально

У столиці не буде кому проводити вибори.

Магера: провести вибори мера Києва за чинним законом нереально
Андрей Магера

Заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера вважає неможливим проведення виборів мера Києва за чинним законом про місцеві вибори.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Експерт".

"За чинним законом про місцеві вибори провести вибори міського голови Києва неможливо. Закон передбачає, що районні виборчкоми створюють, тільки якщо обирають районні ради, а райради в столиці ліквідовано 2010 року", - сказав він.

Магера зазначив, що в сформованій ситуації більш ніж 1 тис. дільничних виборчкомів будуть належати безпосередньо до київської міської комісії, а 17 членів міськвиборчкому просто не зможуть контролювати ситуацію на такій кількості дільниць.

Заступник голови ЦВК виступає за ініціювання у Верховній Раді питання про створення в Києві хоча б тимчасових районних комісій, щоби ті розвантажили міську комісію, інакше вибори в столиці, на думку Магери, буде зірвано.

Нагадаємо, 29 травня Вищий адміністративний суд відмовився визнати бездіяльність Верховної Ради щодо призначення виборів мера Києва та зобов'язати парламент призначити ці вибори на 3 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram