ГоловнаПолітика

Кожара: резолюція Європарламенту ініційована "друзями Тимошенко"

Заступник голови ПР каже, що влада не реагуватиме на натяки європейських політиків.

Кожара: резолюція Європарламенту ініційована "друзями Тимошенко"
Фото: http://obozrevatel.com

Українська влада не має наміру виконувати вимогу Євросоюзу про звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко заради отримання Угоди про асоціацію.

Про це в інтерв'ю "Главкому" заявив заступник голови Партії регіонів Леонід Кожара.

Говорячи про натяки європейців, що Тимошенко має бути на волі, інакше не буде підписано угоду про асоціацію, Кожара зазначив: "Ми не прохачі в Євросоюзі. Нехай натякають", - заявив Кожара.

"Але я ще раз кажу: так голослівно вимагати не можна, до того ж ми знаємо, хто вставляв ці абзаци в резолюцію Європейського парламенту. Чесно кажучи, там є і протиріччя. Якщо ви подивитесь пункт третій резолюції, там написано: безумовно випустити Тимошенко. А в пункті сьомому написано - демократично провести касаційний процес. Так що нам робити: випускати або процес організовувати? Теж не зрозуміло. Це резолюція політична, там відображена політична воля багатьох фракцій Європарламенту, а ініційована вона політичними друзями Тимошенко", - сказав регіонал.

Нагадаємо, Україна та Євросоюз 30 березня після п'яти років переговорів парафували угоду про асоціацію, частиною якої є створення зони вільної торгівлі. Незважаючи на те, що парафування є технічною процедурою, українська влада вважає це великим успіхом і початком процесу набуття країною членства в ЄС. Поки дату підписання угоди про асоціацію не визначено, в Києві сподіваються, що це відбудеться протягом року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram