ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Після Євро Україна опиниться в центрі світової уваги - Колесніков

На думку міністра інфраструктури, країна досягнула європейських стандартів якості і комфорту.

Після Євро Україна опиниться в центрі світової уваги - Колесніков
Фото: Макс Левин

Підготовка до чемпіонату Європи з футболу 2012 року дозволила Україні здійснити прорив у розвитку інфраструктури на чверть століття.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков в інтерв'ю одному з українських телеканалів, повідомляє інформаційний центр "Україна-2012".

За словами Колеснікова, цей прорив сприяв тому, що наша країна досягнула європейських стандартів якості і комфорту.

"Епоху застою подолано. Ми не можемо сказати, що ми обігнали когось, оскільки це звучатиме самовпевнено й нерозумно. Ми наздогнали. Ми добудували міжнародні аеропорти, бізнес побудував прекрасні готелі. Тепер завдання бізнесу і влади - наповнювати ці готелі постійно. Потрібно, щоб Україна стала центром ділової уваги, центром туристичного уваги", - зазначив віце-прем'єр.

Він також переконаний, що після Євро-2012 Київ і Львів будуть успішними туристичними центрами, а в Донецьку та Харкові набуде розвитку діловий туризм.

Борис Колесніков закликав українців підтримати свою національну збірну. "Що потрібно зараз від усіх українців? Це підтримувати свою команду і тиснути на суперника. Іншого рецепту немає. Тобто в кожному українському вікні повинен бути український прапор. На машинах уже багато прапорів, але я думаю, що наступного тижня їх значно додасться. Ось цей тиск. І, звичайно, підтримка. Усі повинні прийти на стадіон", - сказав віце-прем'єр.

Нагадаємо, сьогодні, 11 червня, на НСК "Олімпійський" команда Олега Блохіна проведе дебютний поєдинок на чемпіонаті Європи проти команди Швеції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram