ГоловнаПолітика

Вінницькі депутати просять Раду почекати із законом про мови

Розгляд законопроекту просять перенести на рік.

Вінницька міська рада звернулася до Верховної Ради України із закликом перенести розгляд законопроекту "Про засади державної мовної політики" на рік.

Відповідне звернення 8 червня під час сесії Вінницької міськради підтримали 35 із 37 присутніх депутатів.

У зверненні депутати висловили свою стурбованість із приводу розгляду ВР законопроекту "Про засади мовної політики".

"Мовне питання для нашого суспільства є дуже дражливим. Сьогодні, в переддень виборів у Верховну Раду України, будь-яке вирішення цього питання набуває політичного забарвлення. Ми закликаємо вас, зважаючи на усвідомлення своєї відповідальності перед суспільством, ухвалити спільне і консенсусне рішення про перенесення розгляду цього питання на рік. Це рішення могло б бути закріплене відповідним меморандумом", - йдеться у зверненні.

Під час сесії мер Вінниці Володимир Гройсман висловив власну позицію з приводу скандального законопроекту. "Я вважаю, що в нашій державі, яка має назву Україна, повинна бути єдина державна мова - українська. Я вважаю, якщо розглядати це питання через рік, через два - нам слід розуміти, що поступово більшість народу України має опанувати нашою рідною українською мовою. Іншого я не розумію. Нам необхідно зміцнювати позиції нашої мови", - сказав мер Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram