ГоловнаПолітика

Каліфорнійський особняк Лазаренка розграбували підлітки

У порожньому будинку екс-прем'єра підлітки влаштували вечірку.

Каліфорнійський особняк Лазаренка розграбували підлітки
Фото: www.obozrevatel.com

Особняк колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка в штаті Каліфорнія розграбували підлітки.

Про це повідомляє Associated Press у п'ятницю, 8 червня, з посиланням на місцеві ЗМІ.

У порожньому будинку Лазаренка, що розташований в окрузі Марін, 27-28 травня підлітки влаштували вечірку. Як пише місцеве видання Marin Independent Journal, вони встигли пограбувати декілька кімнат у будівлі та сховатися до приїзду поліції.

За даними поліції, після вечірки з будинку зникла літографія Пабло Пікассо, яка коштує не менш ніж 30 тисяч доларів. Здобиччю злодіїв також стали срібні свічники, ноутбуки та шкіряні пальта, загальною вартістю 5 тисяч доларів.

У середині квітня 2012 року влада округу Марін оголосила, що Лазаренко заборгував за особняк 2,1 мільйона доларів. У цю суму входять недоплачені за будинок і землю податки, а також пеня. Повідомляли також, що в разі непогашення боргу вже в серпні будинок виставлять на продаж.

Особняк площею 6 тис. квадратних метрів в окрузі Марін придбала пов'язана з Лазаренком компанія 1998 року. Незабаром після покупки будинку, Лазаренка, який на той час був депутатом Ради, заарештували у Швейцарії за підозрою у фінансових махінаціях. Його було звільнено під заставу у три мільйони доларів, після чого він повернувся на батьківщину. Проте українська прокуратура звинуватила його в розкраданні бюджетних коштів, які, за її версією, й було витрачено на придбання особняка в Каліфорнії.

Нагадаємо, 2006 року американський суд засудив П. Лазаренка до дев'яти років ув'язнення. У листопаді 2009-го тюремний термін скоротили на 11 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram