ГоловнаПолітика

Нацагентство з Євро-2012 скерувало опозицію до Тимошенко

Сума, витрачена на підготовку України до Євро-2012 - трохи більша, ніж піврічна переплата за газ за контрактом, який підписала Тимошенко.

Нацагентство з Євро-2012 скерувало опозицію до Тимошенко
Фото: Макс Левин

Національне агентство з підготовки до Євро-2012 повідомляє, що якщо опозиція має намір серйозно розслідувати справу про розкрадання коштів на підготовку до Євро-2012, їй необхідно звернутися до уряду Юлії Тимошенко, що, маючи близько п'яти років на підготовку, був зобов'язаний визначити перелік об'єктів, провести тендери з показниками "терміни-ціна-якість" і, відповідно, в підсумку визначити переможця.

Як повідомляє прес-служба відомства, Національне агентство з підготовки до Євро-2012 в підсумку повинно було отримати від попереднього уряду тільки графік, а також здійснити платежі та проконтролювати якість.

"Натомість уряд Юлії Тимошенко оплатив замовлення на суму майже 4 млрд грн фінансовим спонсорам своєї виборчої кампанії, якою повністю провалив підготовку України до Євро-2012", - наголосили в Нацагентстві.

У повідомленні наголошено, що Національне агентство з підготовки до Євро-2012 діяло винятково у правовому полі, з високою фінансовою дисципліною, а вся сума, витрачена на підготовку України до Євро-2012 - трохи більша, ніж піврічна переплата за газ за контрактом, який Юлія Тимошенко підписала на десять років уперед.

Команда Євро-2012 вимагає від віце-спікера Миколи Томенка підтвердити зловживання або спростувати, щоб уникнути судового розгляду. "Дуже дивно чути ці звинувачення від людини, чиїм єдиним досягненням в новітній історії України є продюсування "легендарного" гурту "Ґринджоли", - сказано в повідомленні.

Національне агентство з підготовки до Євро-2012 зазначає, що готове до будь-яких розслідувань за участю професійних і компетентних фахівців, а не політичних блазнів.

Нагадаємо, віце-спікер українського парламенту Микола Томенко заявив, що опозиція має намір ініціювати розслідування зловживань з боку влади під час підготовки до чемпіонату Європи з футболу відразу по завершенні ЧЄ-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram