ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Єврокомісари і не збиралися їхати на Євро в Україну, - посол в ЄС

У МЗС наполягають, що ніякого бойкоту немає, є тільки "приватна думка".

Єврокомісари і не збиралися їхати на Євро в Україну, - посол в ЄС
Константин Елисеев
Фото: 1tv.ru

Посол України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв заявив, що відмова комісарів Європейської комісії відвідати матчі Євро-2012 в Україні є "їх приватною думкою".

Про це йдеться в його коментарі.

"У зв'язку з тим, що триває обговорення питання відвідування членами Європейської комісії матчів Євро-2012 в Україні та Польщі, хотів би підкреслити, що держави-члени ЄС відкинули ідею бойкоту Євро-2012", - наголошується в коментарі Єлісєєва.

"Тому заяви про нібито відмову комісарів ЄС відвідувати матчі Євро 2012 є не інакше, як їх особистою думкою, а не офіційною позицією ЄС", - додав посол.

Він також зазначив, що за його інформацією, більшість єврокомісарів не виявляли бажання відвідати Євро-2012 ще на етапі його підготовки.

Нагадаємо, сьогодні представник Єврокомісії Піа Аренкільде Хансен підтвердила, що ані президент, ані члени Єврокомисії не мають наміру відвідувати матчі Євро-2012 в Україні.

У травні Єврокомісія офіційно заявила, що в нинішніх політичних умовах в Україні не вважає можливим відвідувати матчі Євро-2012 в українських містах. Ця заява була викликана справами проти колишнього українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та кількох колишніх чиновників, а також умовами їх утримання в ув'язненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram